Artrose / slijtage

Artrose is een gewrichtsaandoening, die ontstaat in het natuurlijke verouderingsproces. Het heeft te maken met het verstijven van het kraakbeen van een gewricht en komt het meest voor in de rug, de heupen, en de knieën.


Als mensen de diagnose artrose krijgen dan krijgen zij vaak te horen dat er niets aan te doen is, en dat men er maar mee moet leren leven. Dat is slechts ten dele waar. Al kan het proces niet worden teruggedraaid, chiropractische behandeling zoals deze verstrekt word bij Nervus praktijk voor chiropractie kan vaak pijn en stijfheid verminderen en het slijtageproces vertragen.


Stijfheid, met name in de ochtend, is het meest voorkomende symptoom van artrose. Vaak is er pijn rond het verstijfde gewricht. Als de artrose in de wervelkolom zit, dan kan de pijn uitstralen naar armen, benen, hoofd of borst. Soms gaat die pijn gepaard met tintelingen. Bij artrose is de pijn vaak het ergst bij beginnende beweging, de zogenaamde 'opstartproblemen', bijvoorbeeld 's morgens bij het opstaan of na lang zitten. De pijn neemt meestal af met beweging.


Als er sprake is van mogelijke artrose dan kan de chiropractor bij Nervus prakijk voor chiropractie een lichamelijk onderzoek verrichten, waarbij er specifiek word gekeken naar de beweeglijkheid van de gewrichten. Aan de hand van de uitkomst van het lichamelijk onderzoek kan de chiropractor een behandelplan opstellen waarbij gewerkt zal worden aan het optimaliseren van de beweeglijkheid van de gewrichten.


Chiropractische behandeling voor patiënten met artrose resulteert vaak in een afname van stijfheid, en een toename van functionaliteit in het dagelijks leven.


Neem contact op voor meer informatie of voor een afspraak voor een onderzoek.

Lage rugklachten

Pijn in de lage rug komt veel voor. Maar liefst 80% van de bevolking zal tenminste één keer in het leven lage rugpijn krijgen. Problemen in de lage rug kunnen zich op verschillende manieren uiten.

Lees meer

Nek, schouder en arm klachten

Er zijn vele verschillende soorten nek en schouder klachten, met uiteenlopende oorzaken. Aandoeningen die relatief veel voorkomen zijn onder andere stijve nek- en schouderspieren, whiplash geassocieerde klachten, spierknopen, artrose en nekhernia.

Lees meer

Hoofdpijn

Vrijwel iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Er bestaan vele vormen van hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en hoofdpijn als gevolg van whiplash.

Lees meer

Hernia

Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf. Het is een veel voorkomende aandoening van de lage rug, die slechts in circa 50 procent van de gevallen gepaard gaat met klachten.

Lees meer

Artrose / slijtage

Artrose is een gewrichtsaandoening, die ontstaat in het natuurlijke verouderingsproces. Het heeft te maken met het verstijven van het kraakbeen van een gewricht en komt het meest voor in de rug, de heupen, en de knieën.

Lees meer