Hoofdpijn

Vrijwel iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Er bestaan vele vormen van hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en hoofdpijn als gevolg van whiplash.


Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende hoofdpijnvorm. Spanningshoofdpijn is een drukkende pijn, die vaak als een band om het hoofd kan worden gevoeld. Meestal is de pijn voelbaar aan beide zijden van het hoofd maar de pijn kan ook slechts aan een kant voorkomen. Vaak ontstaat de pijn vanuit de nek. De klachten kunnen de hele dag aanwezig zijn, maar ook gedurende de dag geleidelijk opkomen. Soms houdt de hoofdpijn dagenlang aan. Spanningshoofdpijn is dikwijls chronisch en kan periodiek voorkomen of zonder enige regelmaat. Overigens kan spanningshoofdpijn ook vanuit het kaakgewricht komen. In dat geval is er meestal sprake van pijn aan één kant van het hoofd.


De oorzaken van spanningshoofdpijn kunnen verschillen. De klacht kan ontstaan vanuit verschillende spieren in de nek en bovenrug, vanuit slecht functionerende gewrichten in de nek en bovenrug, en zelfs vanuit het kaakgewricht. Spanningshoofdpijn wordt ook vaak gerelateerd aan stress en vermoeidheid. Een goede diagnose is dus erg belangrijk. Aangezien verschillende oorzaken ook vaak verschillende behandelingen vereisen, moet er voldoende tijd worden uitgetrokken tijdens het onderzoek. Bij Nervus praktijk voor chiropractie zal de chiropractor een volledig onderzoek bestaande uit orthopedische en neurologische testen uitvoeren om de oorzaak van het probleem te achterhalen.


Migraine is waarschijnlijk de meest bekende soort hoofdpijn. Migraine komt voor bij ongeveer 10 procent van de volwassenen. Naar schatting krijgt ongeveer 5 procent van de kinderen migraine tot het 11e levensjaar. Migraine wordt veroorzaakt door veranderingen in de diameter van de bloedvaten in het hoofd, waar onder andere de beweeglijkheid van de nekwervels en prikkeling van de zenuwen mogelijk een rol bij spelen. De chiropractor kan onderzoeken of er een verband is tussen uw migraine en problemen met wervels, gewrichten of zenuwen. Blijkt dat het geval te zijn, dan kan chiropractische behandeling verlichting geven bij migraine klachten.


Neem contact op voor meer informatie of voor een afspraak voor een onderzoek.

Lage rugklachten

Pijn in de lage rug komt veel voor. Maar liefst 80% van de bevolking zal tenminste één keer in het leven lage rugpijn krijgen. Problemen in de lage rug kunnen zich op verschillende manieren uiten.

Lees meer

Nek, schouder en arm klachten

Er zijn vele verschillende soorten nek en schouder klachten, met uiteenlopende oorzaken. Aandoeningen die relatief veel voorkomen zijn onder andere stijve nek- en schouderspieren, whiplash geassocieerde klachten, spierknopen, artrose en nekhernia.

Lees meer

Hoofdpijn

Vrijwel iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Er bestaan vele vormen van hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en hoofdpijn als gevolg van whiplash.

Lees meer

Hernia

Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf. Het is een veel voorkomende aandoening van de lage rug, die slechts in circa 50 procent van de gevallen gepaard gaat met klachten.

Lees meer

Artrose / slijtage

Artrose is een gewrichtsaandoening, die ontstaat in het natuurlijke verouderingsproces. Het heeft te maken met het verstijven van het kraakbeen van een gewricht en komt het meest voor in de rug, de heupen, en de knieën.

Lees meer